Rotary: Making a difference

Vår RI President 2017-18 Ian H.S. Riseley ble spurt av en ny venn dette enkle spørsmålet: “Hva er Rotary?”. Han forteller at han åpnet munnen for å svare, men stoppet ganske fort idet han innså at han ganske enkelt ikke visste hvor han skulle begynne. Problemet var ikke at han ikke visste hva Rotary er. Problemet var at Rotary var – og er – for stort og omfattende til å kunne gi et enkelt svar.

Vi er en medlemsbasert organisasjon, en klubb-basert organisasjon, en servicebasert organisasjon; vi er til stede lokalt, regionalt og internasjonalt; vi er medlemmer av lokalsamfunnet, vi har variert yrkesbakgrunn; er yrkesaktive eller pensjonister, aktive i nærmest alle land i verden. Hver enkelt av 1,2 millioner medlemmer har unike mål, erfaringer og prioriteter; hver enkelt av oss har en unik forståelse av Rotary.

Ian H.S. Riseley gir følgende svar på spørsmålet:

«For meg er ikke Rotary definert som hvem vi er, men hva vi gjør – av det potensialet Rotary gir oss og hvordan vi kan realisere dette potensialet gjennom meningsfylt og varig tjeneste. Rotary har eksistert i lang tid – i 112 år. På noen måter har vi forandret oss veldig mye ettersom vi har vokst, modnet og tilpasset oss til de endrede behov hos våre medlemmer og samfunn. Men vårt fundament forblir det samme; en organisasjon av mennesker som gjennom Rotary ønsker å gjøre en forskjell i våre omgivelser, samfunn og verden.

Vi svarer på spørsmålet «Hva er Rotary?» ved våre handlinger, ved å gjøre en forskjell gjennom å gagne andre.

Som organisasjon erkjenner vi hvor viktig det er at verden forstår hva Rotary er og hva vi gjør. På samme tid vet vi at det nå er viktigere enn noen gang tidligere å la klubbene selv definere hva som er Rotary`s service. Som Rotarianere har vi nå større fleksibilitet enn noen gang til å velge hvordan vi ønsker at våre klubber skal møtes, arbeide og vokse. Vi fokuserer mer enn noen gang på at Rotary reflekterer det samfunnet det er satt til å tjene, med flere kvinner og større mangfold/bredde i medlemskapet. Og vi arbeider hardt for å sikre at Rotary forblir verdens mest fremragende frivillige tjenesteorganisasjon ved å legge vekt på langsiktig planlegging, bærekraftig service og kontinuitet på alle ledernivåer.

I 2017-18 vil vi svare på spørsmålet «Hva er Rotary?» med mottoet: Rotary: Making a Difference. Imidlertid – hver enkelt av oss velger å gagne andre, og vi gjør det fordi vi vet at det vi gjør bidrar til å gjøre en forskjell i andres liv. Enten vi bygger en ny lekeplass eller en ny skole, forbedrer helse eller sanitære forhold, har opplæring i konfliktmegling eller opplæring av jordmødre, vet vi at arbeidet vi gjør – stort eller smått – vil forandre andre menneskers liv til det bedre.»

Ian H.L Riseley har valgt som sitt tema for 2017/18: Rotary: Making a Difference. Det er et tema det er lett å slutte seg til, og bruke som internt motivasjon for våre aktiviteter i kommende Rotaryår.

 

 

6 kommentarer om “Rotary: Making a difference

Legg til din

 1. Takk for at du åpner denne bloggen Stig. Jeg håper det kan bidra til litt mer informasjon rundt Rotary.
  Jeg forsøkte å dele et av dine innlegg på distriktets facebookside på Eiksmarka Rotarys facebookside, men fikk ikke lov, da det var restriksjoner for hvem som kunne se det, det var jo litt synd..
  Men jeg deler denne linken så fler kan lese og se bloggen. Lykke til som guvernør, vi ser frem til et positivt år!

  Likt av 1 person

  1. Takk for fin tilbakemelding Erik. Ved å trykke på Facebook logo øverst på siden kommer du til vår offisielle Facebook side. Der kan alt deles. Rotarydistriktet har også en intern gruppe for deling. Der kan innholdet dessverre ikke deles. Det er noe vi løpende vurderer.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: