Våre strategiske mål

Som organisasjon og i vårt lederskap er det en åpenbar oppgave å inspirere og gi grobunn for et stort engasjement i medlemsmassen.
Retningen angir vi i våre strategiske prioriteringer:

  • Støtte og styrke klubbene,
  • Fokusere på og øke humanitær tjeneste, og
  • Forsterke profil, PR og omdømme.

I 2017/18 utfordrer vi klubbene til å ta i bruk nye styringsverktøy, dra fordeler av nye rammebetingelser, samt å sette seg konkrete mål innenfor rammen av Rotary`s strategiske prioriteringer.

DSC_0460 (2)

Det første punktet i våre strategiske satsningsområder er å støtte og styrke klubbene.
Vi har startet med å gi dem relevante verktøy. Et oppgradert www.Rotary.org – vinduet til vår organisasjon, forteller Rotary`s historie på en klar og overbevisende måte, til potensielle medlemmer, partnere og givere. På de interne medlemssidene – My Rotary – foretas en fortløpende oppgradering frem mot årsskiftet, som vil gi klubber og medlemmer ressurser som er raskere og enklere å bruke.
Vi har lansert et nytt og ombygget Club Central utviklet for å hjelpe klubbene med å sette mål og spore fremgang. Data og trender knyttet til klubbens fastsatte mål fremtrer i lett tilgjengelige grafiske presentasjoner. Klubbene selv og guvernør kan følge utviklingen over tid. Dette blir også mobilvennlig og er et viktig verktøy for klubbene.
Som et viktig ledd i overgangen til bruk av Club Central går vi bort fra å fokuser på fremmøteprosent. Som guvernør vil jeg fokusere på medlemmenes engasjement og deltakelse i klubbens indre liv, i yrkesnettverk, i humanitære prosjekter, i et av de mange Rotary Fellowships, eller deltakelse på årets lokale høydepunkt og treffsted – Distriktskonferansen 2017. Det er også dette vi nå vil forsøke å måle.

Lokalt er vårt nasjonale medlemsnett på plass med mye god funksjonalitet, og klubbene kan publisere på ferdige internettmaler.

Vi trenger også et sterkere fokus på klubbene og medlemskapet – og jeg vil legge en særlig vekt på dette i 2017/18. Vi må øke klubbenes medlemsantall, mangfold og engasjement. Rotary må fortatt være et relevant yrkesnettverk – og vi utfordrer til diskusjon om dette.

To utfordringer peker seg særlig ut.

  • Kjønnsbalansen
  • Alderssammensetningen

Det er 28 år siden Council on Legislation åpnet opp for kvinner i Rotary. Likevel er det fortsatt bare 20% av medlemmene kvinner – opp fra 13% for 10 år siden. Det tar oss ytterligere 3 tiår å få full kjønnsbalanse i dette tempoet. Dette må prioriteres. Det er rom for svært mange flere.

Paul Harris var 36 år da innkalte til det første møte i Rotary i Chicago i 1905. I dag er under 5% av våre medlemmer under 40 år. Det betyr ikke at vi ikke er fornøyd med de medlemmer vi har – men vi må fornye oss. Hvor står Rotary om 10 eller 20 år fremover? Det er helt avgjørende at vi finner nye og bedre måter å tiltrekke oss engasjerte yngre medlemmer og ledere.

Vi går inn i et nytt år hvor forrige års lovgivende forsamling i Rotary vedtok nye rammebetingelser. Endringene gjør det vesentlig lettere for klubber som ønsker det å være fleksible med hensyn til møter, oppmøte og medlemskap. Rådet gjorde det også lettere for Rotaractere å bli Rotarianere mens de fortsatt er i Rotaract. Dette året utfordrer vi klubbene til å se på de nye mulighetene – og hvordan endringene kan gjøre det lettere å nå bredere ut blant nye mulige medlemmer.

Det andre punktet i våre strategiske satsningsområder er fokusere på og øke humanitær tjeneste. På Rotary Convention 2017 i Atlanta – byen hvor ideen om the Rotary Foundation ble unnfanget – fikk vi virkelig demonstrert hva Rotary med samarbeidspartnere er i stand til å utrette.

Fra scenen komiterte Rotary, regjeringer og samarbeidspartnere seg til å reise 1,2 milliarder dollar for å avslutte Polioprosjektet med endelig utryddelse av sykdommen. Dette forblir det store prosjektet vi konsentrerer oss om inntil polio er fullstendig utryddet.

I Norge drives en stor del av den humanitære tjeneste over skatteseddelen. Vi utfordrer klubbene til å sette seg mål og engasjere seg lokalt og internasjonalt. Det oppfordres til å synliggjøre de mange tiltak.

Som regnskapsfører av profesjon liker vår RI president Ian Rieseley tall. I år skal klubbene registrere antall frivillige timer nedlagt i humanitært arbeid i Club Central. Videre registrere donasjoner, pengegaver og innsamlede midler til humanitær tjeneste samme sted. Disse to tallene summers for de mer en 35.000 Rotaryklubbene i verden. Målet er nøyaktige og pålitelige tall, konfidensielle på klubbnivå, men som samlede tallstørrelser kan presentere i vårt public image arbeide, i vårt medlemsmateriale, og til våre partnere. Dette gir en unik mulighet til ikke bare å fortelle hva Rotary er, men også hva Rotary gjør. Det er blitt full mulig for oss å synligjøre den forskjell Rotary gjør lokalt og internasjonalt gjennom frivillig arbeid, i tillegg til de økonomiske bidrag.

Det tredje punktet i våre strategiske satsningsområder er forsterke profil, PR og omdømme.
I 2011 satte Rotary i gang et prosjekt for å forbedre Rotarys merkevare, øke forståelse for hva Rotary gjør, og motivere, engasjere og inspirere nåværende og potensielle medlemmer. Bl.a. fikk vi vår nye logo og designprogram. Fire år senere hadde den globale bevissthet om organisasjonene gjort et kraftig byks fra 60 til 75 prosent. Vi kan imidlertid ikke slå oss til ro med dette.

Vi må erkjenne at vi lever i den fjerde industrielle revolusjon – denne sammensmeltingen av vitenskapelige fremskritt. Teknologien er et kraftig verktøy for å knytte oss til et mye større publikum, og å få enda større innflytelse i vårt andre århundre. Dette må vi lære mer om og nyttiggjøre oss.

At Rotary ligger i forkant fikk vi oppleve i Atlanta, hvor vi fikk en innføring i bruk av virtuell virkelighet – en film om polio laget i samarbeide med Google.
Rotary utvider sin innsats på kommunikasjons arenaer. Vi gjøre større bruk av sosiale medier i året som kommer, og må også se på andre muligheter for å gjøre Rotary bedre kjent.

I samråd med de øvrige Rotary distriktene vil vi også lansere en ny Rotary kampanje: «People of Action» som rulles ut over hele verden.

Vi bidrar til at det Rotary vi kjenner skal fortsette å tjene og vokse, ikke bare dette året, men også inn i fremtiden. Vi opprettholder og bygger et Rotary som er bærekraftig, og som fortsetter å sikre bærekraft og kontinuitet i all planlegging fremover.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: