Rotary leadership institute

RLI_100218_gruppe

Rotary Distrikt 2310 går sammen med Rotary Distrikt 2260 om å etablere en divisjon av The Rotary Leadership Institute #RLI .

Rotary Leadership Institute er et samarbeidsprosjekt mellom en rekke distrikter over hele verden, med formål å tilby et skreddersydd opplæringsprogram for medlemmer som ønsker å kvalifisere seg for lederverv i Rotary. 2015RLI

Alle Rotarianere er per definisjon ledere, i den forstand at de går foran som mer enn normalt engasjerte medmennesker i yrke og samfunnsliv. Vi tror at lederegenskaper i seg selv ikke er nok til å fylle rollen som en god leder i Rotary. Dette må også kombineres med konkret kunnskap om hva Rotary har vært, hvor vi nå går, samt vår visjon om hva vi vil være i fremtiden. Programmet som tilbys gjennom Rotary leadership institute, gir mulighet for å tilegne seg slike kunnskaper om Rotary, og om lederegenskaper i frivillige organisasjoner generelt.

Kurset er skreddersydd, men mer almene enn de programmer vi i dag gjennomfører i forbindelse med presidentopplæringen (PETS) eller Distrikts treningen. Den tradisjonelle opplæringen er mer rettet mot å gi kunnskap om konkrete roller – f. eks som klubbpresident eller sekretær.

RLI programmet gjennomføres over tre dager. Disse tre dagene kan med fordel spres, slik at man for eksempel gjennomfører en samling hver måned. Samlingene gjennomføres med forelesninger, men også stor grad av interaksjon gjennom gruppearbeid og diskusjoner . Vi tror at aktiv deltakelse er viktig, og forutsetter at deltakerne er godt motiverte når de møter. Kandidater til kurset nomineres av klubbene eller distriktet.

6431687_orig

Det er et overordnet mål å skape ENTUSIASME for Rotary ved å gi innblikk i Rotarys verden og vise mulighetene for hva man kan utrette.

Er dette noe for din klubb? Ja, så absolutt! Dersom klubben er opptatt av fremtiden, og ønsker de beste lederressurser, er dette et opplegg som bereder grunnen også for videre og mer funksjonsrettet opplæring. Samspillet på samlingene med erfarne Rotarianere gjør dette til et verdifullt tilbud, også for yngre Rotarianere, som vil vite mer om de mange mulighetene i vår organisasjon.

Første samling for orientering om programmet og å etablere de første «faculty members» ble gjennomført i januar i år. Fra vårt distrikt DG Stig Asmussen, DT Tor Petter Gulbrandsen, DGE Svein Eystein Lindberg , AG Tore Røen og AG Terje J. Løken.
Fra distrikt 2260 er følgende nå godkjente instruktører: Einar Smedsvig, Lena J Mjerskaug, Terje Strømsæther, Egil Rasmussen, Runa Bjerkomp, Arne Skaugen, Johan Østby, DG Yvona Holbein og DT Elsa M.

Vi samarbeider om å sette i gang den første samlingen i løpet av høsten 2018.

(Mer info: www.rotaryleadershipinstitute.org)

rli

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: