International Inner Wheel (IIW)

Inner Wheel
Rotary Guvernør Stig Asmussen og Distriktspresident Astrid Øverland i Inner Wheel

Det er vel få medlemsorganisasjoner som historisk har stått Rotary så nært, uten å være en direkte del av Rotary International og dets programmer, som Inner Wheel. International Inner Wheel (IIW) er en av verdens største kvinneorganisasjoner med over 100.000 medlemmer i 103 land. I Norge er Inner Wheel delt i fem distrikter med 61 klubber og ca. 1500 medlemmer. Foreningen er upolitisk, uavhengig og ikke religiøs organisasjon.

En forutsetning for medlemskap i organisasjonen helt frem til 2012, var at ektefellen var medlem i Rotary, eller at man hadde en annen særlig tilknytning til Inner Wheel medlemmer. Dette ble endret på den 15. Convention i Istanbul. Nå kan alle som går inn for Inner Wheels formål, forutsatt at du er kvinne, bli medlem i organisasjonen.

Bakgrunnen for tilknytningen til Rotary er lett å se når man går tilbake i historien. IIW ble stiftet i 1924 etter initativ fra Mrs. Margarette Golding, sykepleier og forretningskvinne – og gift med en Rotarianer i Manchester. 15. november 1923 samlet hun 27 Rotary ektefeller til møte for å diskutere om ikke det arbeidet de allerede nedla i frivillig arbeid skulle organiseres i en egen klubb. Som sagt så gjort.

Klubben ble etablert og vokste raskt til en forening av flere klubber. Den første norske klubb var Bergen Inner Wheel som ble chartret i 1935, – den første i Europa utenfor Storbritannia.

Guvernør Stig Asmussen hadde gleden av å delta på distrikt 31 i Inner Wheel Norge sin distriktssamling/årsmøte på Thon Hotel Opera i Oslo lørdag 17.mars 2018. Distriktet har 17 klubber og dekker området rundt Oslo og Oslofjorden på begge sider. Guvernøren ble møtt av en entusiastisk forsamling kvinner med Distriktspresident Astrid Øverland i spissen.

IIWss formål er å fremme sant vennskap, å oppmuntre til personlig hjelpsomhet og tjeneste, og å utvikle internasjonal forståelse. Organisasjonen har et særlig fokus på kvinner og barn verden over. Prosjektene kan være internasjonale, nasjonale eller lokale.

Hva får jeg som medlem?

– Du får mulighet til å få venner og nye nettverk i klubben din, samt oppleve samhørighet med IW-medlemmer i andre klubber, både i Norge og resten av verden.

– Du får mulighet til å få større innsikt og bredere utsyn gjennom foredrag, kulturelle opplevelser og bedriftsbesøk etc.

– Du får mulighet til å delta i ulike sosiale hjelpeprosjekter både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Etter hva guvernøren kunne bedømme på sitt besøk, var fortsatt det store flertallet av damene ektefeller av Rotarianere – gjerne også ekstra engasjerte Rotarianere. Mange kunne fortelle om deltagelse på opptil flere Rotary Conventions, og hadde god kunnskap om Rotary. Men nå er foreningen altså åpen for alle interesserte kvinner!

DSC_0685

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: