Nordstrand Musikkonkurranse

02
Vinneren for årets konkurranse ble fiolinisten Victoria Suzanne Willumsen Lewis fra Asker.

Rotary er engasjert i en rekke prosjekter og programmer rettet mot ungdom. To gode eksempler er Rotary Peace Fellowships som gir en toårig master i fredsarbeid, og Rotary Youth Leadership Awards, hvor deltakerne får stimulert sine lederferdigheter over en helg. Rotary Youth Exchange er ungdomsutveksling opp til ett akademisk år. Videre er det er mulig å få mange ulike Scholarships. Nevnes skal også våre ungdomsorganisasjoner Interact og Rotaract som engasjerer unge fra 12-30 år.

Men de lokale Rotaryklubber har også lokale prosjekter som ikke faller inn under de tradisjonelle programmene. Ett av de virkelig flotte tiltakene står Nordstrand Rotary Klubb på Nordstrand i Oslo for.

Nordstrand Rotary Klubb arrangerte for 10.gang sin Nordstrand Musikkonkurranse i Nordstrand kirke 14.mars 2018. Nordstrand Musikkonkurranse er en solistkonkurranse for unge talenter på nasjonalt nivå. Konferansier er den kjente komponisten og pianisten Wolfgang Plagge. Juryen består av John Westbye, Bjarne Magnus Jensen, Rigmor Heistø Strand.

Også i år fikk vi oppleve noen av landets mest lovende utøvere innen klassisk musikk. Årets 7 flotte finalister holdt et imponerende nivå – den yngste bare 13 år gammel.
Finalister 2018 var: Victoria Lewis (17) på fiolin, Mikhail Zaruykin (17) på klaver, Vera Cecilie Aadland (17) på klarinett, Martha-Pil Evertsen Neumer (15) på fiolin, Erlend Sun Dragland (18) på basstrombone, Sophia Mina Friedesburg (13) på klaver og Maria Felicia Strømsted (17) på fiolin.

Vinneren for årets konkurranse ble Victoria Suzanne Willumsen Lewis. Asker-jenta har spilt fiolin siden 4-årsalderen – og med undervisning ved Barratt Due. Hun har allerede vunnet en rekke priser både som solist, og som medlem av strykekvartetten Agitato. Instrumentet hun disponerer er en Bernandel-fiolin fra 1856. Vi gratulerer henne med førsteplassen. Men alle finalistene i en slik konkurranse er på alle måter vinnere – og musikere vi ganske sikkert vil høre mer til i årene som kommer. Førsteprisen er kr. 20.000. Øvrige finalister får kr 4.000,-.

Konkurransen oppstod for 10 år siden med målsetting om å være en døråpner for unge ambisiøse utøvere, og samtidig gi alt overskudd til Rotarys store prosjekt for å utrydde Polio. Polio-prosjektet End Polio Now, er et samarbeidsprosjekt med WHO, Unicef og Bill Melinda Gates Foundation. Du kan lese mer om vårt End Polio Now prosjekt her: End Polio

Nordstrand Musikkonkurranse har en fin hjemmeside hvor du kan lese mer om konkurransen og se flere bilder, se her: Nordstrand Musikkonkurranse . Høydepunktene blir også lagt ut på Instagram. I dagene som kommer vil det også bli lagt ut videoer på Youtube.
Bildene er tatt av fotografene Cecilia Andrea Torp og Israa Mustafa på oppdrag fra Nordstrand Rotary Klubb.

DSC_0665

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: